torstai 27. elokuuta 2015

Somea pedagogisin silmälasein

Tämä blogi on tarkoitettu avuksi niille, jotka haluavat hyödyntää erilaisia sosiaalisen median välineitä omassa opetus- ja ohjaustyössä.
Ensimmäinen vinkki on se, että blogi on hyvä alusta (vrt. oppikirja, vihko), johon voi linkittää/koota kaikki omassa työssään opiskelijoiden kanssa käyttämät somesovellukset.
Blogin välilehdillä on kuvattu Somepedian aikana kokeiltuja ja käytettyjä some-välineitä. Välineiden valintaan ovat vaikuttaneet niiden 
  • tutuus ja tunnettavuus opiskelijoille ja opetushenkilöstölle kuten FaceBook, WhatsApp, Instagram.
  • helppokäyttöisyys pedagogisesta näkökulmasta eli välinettä on helppo oppia, jakaa ja se on vuorovaikutteinen esim. ThingLink.
  • halu käyttäjätunnusten ja salasanojen määrän rajoittamiseen. Googlen palvelut ovat tästä hyvä esimerkki: yhdellä tunnuksella saa käyttöönsä mm. blogipalvelu Bloggerin, videot eli YouTuben ja Google Driven eli tutut office-palvelut kuten Word, Exel, PowerPoint.
  • omistajuus on tekijällä eli opintojen loputtua opiskelijoiden somevälineissä tehty työ ei jää koululle vaan on opiskelijan käytettävissä. Vaikkapa blogi näyttämässä osaamista työnhaussa.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti